Cum se creeaza un reseller anonim din cPanel

Configurarea unui cont de reseller hosting poate fi uneori confuza. Acordarea privilegiilor de reseller unui cont obisnuit de cPanel nu inseamna neaparat ca acesta va fi si complet anonim.

Anonimitatea (in sensul ca resellerul sa nu fie asociat cu parintele-mama) este intotdeauna benefica pentru un reseller. In caz contrar, furnizorul-mama va fi vizibil, iar unii clienti vor apela la acesta ca sa ceara servicii mai bune decat cele furnizate de reseller. Deci, pentru a proteja un reseller, este recomandat ca acesta sa detina un cont de reseller anonim. Iata ce aveti de facut daca vreti sa va pastrati anonimitatea ca reseller.

1) Nameserverele

Nu este indicat ca un reseller sa utilizeze nameserverele implicite ale companiei-mama. In cazul in care un reseller cere clientului sa foloseasca nameserverele companiei-mama, acest lucru nu va da bine pentru reseller. Deci, resellerul trebuie sa ramana anonim si nu trebuie sa utilizeze informatiile companiei-mama. Acesta trebuie sa aibe propriile nameservere, ca de exemplu ns1.domeniureseller.tld si ns2.domeniureseller.tld. Doar asa va putea sa ramana in anonimitate. Deci, din meniul Main >> Resellers >> Edit reseller privileges & nameservers, definiti nameserverele pentru reseller si nu atribuiti IP-uri pentru acestea.

De asemenea, mai trebuie sa:

– Adaugati un forward DNS entry, astfel incat nameserverele sa rezolve anumite adrese IP.
– Inregistrati nameserverele la registrarul de domenii, astfel incat si celelalte conturi sa poata folosi aceste nameservere.

2) Configurarea unui IP dedicat

Un cont de reseller trebuie sa aibe un IP dedicat, astfel incat daca cineva face o interogare whois inversa, sa nu fie dezvaluit faptul ca IP-ul este folosit de alte cateva mii de conturi de hosting, care nu au nicio legatura cu resellerul. Deci, din Main >> Account Functions >> Change Site’s IP Address, alocati contului o adresa IP dedicata.

3) Modificari DNS

Din zona de editare DNS a domeniului de reseller, schimbati SOA catre cea specifica resellerului. In caz contrar, va fi incarcat SOA implicit al serverului.

4) Specificati IP-urile care vor fi utilizate de reseller

Aceasta este sectiunea in care puteti limita aria IP-urilor pe care le poate folosi un reseller. Astfel veti detine controlul asupra adreselor IP de pe server. Acest lucru se face din WHM  Main >> Resellers >> Manage reseller’s IP delegation.

5) Definiti adresa IP shared pentru contul de reseller

Din WHM Main >> Resellers >> Manage reseller’s main/shared IP, selectati resellerul si selectati IP-ul care trebuie sa fie utilizat ca IP shared al resellerului. Aceasta va fi adresa IP pe care vor fi create conturile de hosting de catre reseller.