O metodă de a muta blogul WordPress pe un alt hosting

wordpress-must-dosMutarea unui website de la un furnizor de hosting la altul nu este doar o chestiune de mutare a fisierelor. Daca utilizați un CMS pentru blog hosting, cum ar fi WordPress, atunci trebuie sa va asigurasi ca noua firma de hosting va poate oferi compatibilitatea de care aveti nevoie. De asemenea, va trebui sa exportati tot continutul WordPress, inclusiv baza de date si imaginile incarcate. Acest ghid scurt va arata pas cu pas cum sa va mutati blogul WordPress pe un alt serviciu de hosting.

1) Primul pas este de a va descarca tot continutul. Din interfata de administrare WordPress, duceti-va la Tools > Export

2) Selectați daca doriti sa descarcati tot continutul (inclusiv comentarii) sau doar postarile sau paginile.

3) Dati click pe “Download Export File

WordPress va va oferi un fisier XML care va contine toate mesajele dvs., pagini, comentarii, campuri personalizate, categorii si etichete, dar nu va descarca imaginile incarcate. Pe acestea va trebui sa le copiati manual.

Inainte de a importa noul site, trebuie sa va asigurati ca furnizorul de hosting permite importarea de fisiere PHP mari.

Dupa ce v-ati asigurat de acest lucru, pe site-ul nou faceti urmatoarele:

1) Din interfata de administrare WordPress, duceti-va la Tools > Import

2) Din lista alegeti “WordPress

3) Cand vi se cere sa instalati WordPress Importer, dati click pe butonul Install

4) Alegeți fisierul XML de pe computer pentru a-l incarca

5) Finalizati operatiunea de importare urmand instructiunile de pe ecran

Daca ati urmat exact pasii de mai sus, inseamna ca ati reusit sa va mutati cu succes blogul WordPress de pe un serviciu de hosting pe altul.