Cursuri de programare web oferite de un provider de hosting

Hurrican Electric, data router de Internet si furnizor de servicii de colocare servere dedicate si hosting a anuntat ca incepand cu data de ieri, a deschis un site de programare interactiva pentru public, dupa ce site-ul a fost testat mai bine de un an de zile.

Utilizatorii se pot loga pe site-ul gratuit de programare interactiva folosind conturi de Google, Facebook, sau contul Hurricane Electric (daca sunt clienti ai companiei).

Site-ul ofera tutoriale ce cuprind o gama larga de limbaje de programare web populare, inclusiv Perl, PHP, Ruby, Python, SQLite, HTML, CSS, Javascript, jQuery si XML. Fiecare tutorial este impartit in diferite exercitii care includ o aplicatie introductiva. Utilizatorii pot trimite un raspuns la fiecare dintre exercitii, site-ul notand raspunsurile in functie de corectitudinea acestora.

Site-ul afiseaza o bara de progres global si indica tutorialul sau tutorialele care nu au fost inca completate de utilizatori.

De exemplu, tutorialul HTML dispune de 11 exercitii, care acopera diferite tipuri de tag-uri HTML, cum ar fi: punctul, antent-ul, ancora, imaginile, liniile de pauza, liniile orizontale si formatarea textului.

Conform presedintelui Hurricane Electric, Pike Leber, in doar cateva zile de la lansarea site-ului, sute de utilizatori s-au inregistrat pe site. Interfata site-ului este usor de folosit iar continutul acestuia este perfect pentru utilizatorii incepatori si chiar nivelurile intermediare de calificare.

Din interfata site-ului, utilizatorii pot accesa serviciile Hurricane Electric, cum ar fi certificatele electronice IPV6, instrumente BGP

Din site-ul tutorial, utilizatorii pot accesa, de asemenea, alte servicii şi utilităţi, precum uraganul Electric IPv6 de certificare, set de instrumente BGP sau IPv4/IPv6.