Cutremurul de ieri din SUA nu a afectat serviciile de hosting

Mai multe persoane au fost evacuate din centrele de date de pe coasta de este a Statelor Unite in urma cutremurului de marti. Cutremurul, cu o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter a avut epicentrul chiar in Viriginia si a avut loc in jurul orei 2 pm. Cu toate ca magnitudinea nu a fost foarte mare, cutremurul a fost suficient de puternic incat sa clatine cladirile si sa scoata oamenii in strada in Boston, New York si in capitala Washington DC.

Compania Amazon, care opereaza un centru de date in Virginia, a anuntat ca serviciile sale nu au fost afectate.

Conform SeatGeek, un site de cautare pentru bilete, in momentul in care s-a declansat cutremurul, s-au inregistrat incetiniri ale vitezei site-ului, mai ales ca serverele companiei SeatGeek se afla in Virginia, foarte aproape de locul unde a fost semnalat epicentrul cutremurului. Incetinirea datorata cutremurului a durat aproximativ 2 minute.

Multi furnizori de servicii IT sau servicii de hosting au postat pe conturile lor de Twitter ca operatiunile lor nu au fost afectate de cutremur, printre acestia numarandu-se si grupul Microsoft Dynamics CRM Online.

Nici centrul de date Razor nu a fost afectat de cutremur, toate serviciile functionand normal, furnizorul de servicii de hosting ce gazduieste serverele companiei Razor avand centrul de date in Philadelphia.

Operatorii comerciali mari precum Digital Realty Trust, QTS, Sungard sau Terremark nu au raportat probleme ale serverelor in timpul cutremurului.