Un exemplu de Datacenter in adevaratul sens al cuvantului

Furnizorul de servicii de hosting si colocare servere, Switch Datacenter Group (www.switchdatacenters.com), a anuntat miercuri ca a finalizat prima etapa din proiectul de construire a unui nou centru de date in Amsterdam, proiect ce va fi finalizat in aproximativ 2 ani.

Noul centru de date dispune de peste 1500 de rack-uri si 60.000 de servere, oferind o capacitate suficienta pentru a satisface cererea tot mai mare de astfel de servicii pe teritoriul Olandei si in special in Amsterdam. Centrul de date, ce se va intinde pe o suprafata de aproximativ 2500 de metri patrati, va fi echipat cu o infrastructura de racire ultra performanta care garanteaza niveluri PUE intre 1,2 si 1,3 si un consum redus de energie electrica lucru ce va permite centrului de date sa ofere servicii cu preturi cu aproximativ  30% mai mici decat cele existente pe piata.

Centrul de date, extrem de securizat, va fi localizat in partea de Sud-Est a Amsterdamului (zona cu cea mai mare densitate de operatori de fibra optica din lume) si este construit pentru a asigura resurse suficiente pentru providerii de internet, furnizorii de servicii de hosting, firme multimedia, corporatii, etc.

Operatorul Switch Datacenter este actulamente conectat la 460 canale de fibra optica prin 40 de retele de transport diferite, oferind cele mai bune conditii de conectare.

Data center-ul Switch Datacenter AMS1 ofera 5 MW de putere, energie redundanta N+1 si racire, 5 layere de securitate, o capacitate de pana la 7,4 KW putere pe un rack, o cerere in curs de asteptare pentru standardele ISO 27001 si 9001, securitate si prezenta onsite 24/7.

Pe cand si la noi in Romania un datacenter adevarat? Pana acum am vazut doar DataRoom-uri.

1 Comment Un exemplu de Datacenter in adevaratul sens al cuvantului

  1. Sorin

    Cateva observatii legate de articolul dvs:
    1)Switch and Data nu furnizeaza servicii bazate pe servere proprii. Afirmatia din textul original se referea la capacitatea de gazaduire. Asadar centrul de date nu ” dispune de peste 1500 de rack-uri si 60.000 de servere” ci este capabil sa gazduiasca aceste echipamente. Serviciile S&D sunt de fapt furnziarea de spatiu si energie electrica plus conectivitate (carrier neutral data center).
    2)Exista si in tara noastra “locatii” cu peste 40 de operatori diferiti conectati prin sute de “canale de fibra optica” la acestea.
    3) Exista si in tara noastra centre de date cu capacitati de ordinul a 2MW.

    Sigur, nu exista nici un centru de date cu suprafata de 4000mp, aici aveti dreptate 🙂

Comments are closed.