Datele de logare ale utilizatorilor de pe ICANN.org au fost compromise

65304532

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) a emis un nou avertisment de securitate, dupa ce datele de autentificare ale utilizatorilor de pe site-ul ICANN.org au fost compromise.

Conform organizatiei, o “persoana neautorizata” a obtinut numele de utilizatori/adresele de e-mail si hash-ul parolelor pentru conturile create de utilizatori pe ICANN.org. Aceste conturi contin informatii sensibile, cum ar fi date de identificare, interese, abonamente la newslettere si preferintele utilizatorilor.

ICANN spune ca hash-ul parolelor nu este usor de spart si ca nu exista nicio dovada ca informatiile furate au fost folosite pentru a accesa conturile utilizatorilor. Cu toate acestea, ca masura de precautie, organizatia impune proprietarilor de conturi sa-si schimbe parolele. Utilizatorii sunt sfatuiti sa-si puna parole noi prin accesarea paginii reamintire parola data viitoare cand se logheaza pe ICANN.org

ICANN a declarat ca datele de autentificare au fost compromise saptamana trecuta, dupa ce au fost sparte sistemele unui furnizor extern de servicii. Organizatia spune ca nu exista niciun indiciu care sa arate ca propriile sisteme au fost compromise.

Sursa foto