Firefox 40 elimina 20 de vulnerabilitati si imbunatateste protectia malware

Firefox-40-Frischer-Browser-mit-Werbung-im-Praxis-Test-Angepasstes-Design-658x370-49947b4a02ce8dfdMozilla a anuntat marti ca Firefox 40 este disponibil pentru descarcare. Cea mai recenta versiune a popularului browser web adauga suport pentru Windows 10, elimina mai multe vulnerabilitati si imbunatateste protectia malware.

Firefox 40 elimina aproximativ 20 de vulnerabilitati, dintre care unele evaluate ca fiind critice si prezentate detaliat de Mozilla in patru buletine de securitate.

In ultimele luni, Google a adus mai multe imbunatatiri serviciului Safe Browsing, conceput pentru a alerta utilizatorii daca acestia sunt pe cale sa descarce software malware sau sa viziteze un potential website periculos. Incepand cu Firefox 40, Mozilla a implementat serviciul Safe Browsing pentru a-si proteja utilizatorii. Acestia vor fi avertizati atunci cand viziteaza pagini web despre care se stie ca ar contine software malware.

Utilizatorii care nu vor sa vada aceste avertismente sau nu doresc sa trimita date catre Google pot dezactiva Safe Browsing.

Sursa foto