Eroarea 500 sau Internal Server Error reprezinta o eroare generica adesea intalnita, care va spune ca ceva nu a mers bine pe serverul dvs., si ca serverul nu a fost in masura sa ofere mai multe detalii cu privire la cauza problemei sau localizarea acesteia.
Eroarea poate fi afisata intr-unul din urmatoarele moduri:
Internal Server Error
500 Error
HTTP Error 500
HTTP 500 Internal Server Error
Iata cateva motive pentru care apare eroarea Internal Server Error si cum poate fi prevenita:
1) Erori de PHP
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa verificati fisierul error_log din Apache, pentru a afla mai multe detalii cu privire la eroarea pe care o primiti. Daca este o eroare legata de PHP, atunci aceasta va fi inregistrata in fisierul error_log. Incercati sa setati manual pe ON display_errors in fisierul php.ini:
display_errors = On
Pentru a afisa toate erorile de PHP puteti activa E_ALL in scripturile dvs., utilizand urmatorul cod PHP:
error_reporting = E_ALL
2) Permisiunile directoarelor/fisierelor sunt incorecte
Asigurati-va ca toate directoarele din public_html au permisiunile 755, iar directorul public_html are permisiuni 750. De asemenea, toate fisierele din directorul public_html ar trebui sa aibe permisiuni 644. Alte permisiuni, diferite de cele standard, pot duce la erori si la nefunctionarea site-ului.
3) Directive gresite in .htaccess
Asigurati-va ca nu exista linii redactate incorect sau contradictorii in fisierul .htaccess. Cel mai eficient mod de a depana acest lucru este sa comentati liniile din fisierul .htaccess, prin adaugarea simbolului “#” la inceputul fisierului. Eroarea 500 apare adeseori clientilor de hosting care abia au instalat Joomla pe un cont de hosting. Astfel, in fisierul .htaccess din Joomla, acolo unde figureaza Options +FollowSymLinks, trebuie doar sa o inlocuiti cu Options +SymLinksIfOwnerMatch
4) Ati depasit resursele alocate contului de hosting
Eroarea 500 poate aparea si atunci cand contul dvs. de web hosting deschide mai multe procese in server, decat este normal. Folosind acces SSH, tastati comanda “ps faux” pentru a vizualiza toate procesele care ruleaza pe contul dvs. Puteti inchide orice proces tastand comanda “kill -9 IDproces”. Asigurati-va ca inlocuiti “IDproces” cu ID-ul procesului pe care doriti sa-l inchideti.
Buna ziua,
Am intrat in Editor-ul site-ului si la CSS, la subtitle am scris mesajul dupa {display:none;…
si mi-a aparut HTTP ERROR 500 si nu imi mai este permis accesul ca admin pentru a putea face modificare.
Va rog frumos, ma puteti ajuta cu ce as putea face pentru a reusii sa intru sa fac modificarea necesara pentru a-mi recupera site-ul?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
primul lucru pe care ar trebui sa il faceti este sa cereti asistenta firmei de hosting unde aveti gazduit siteul. Ei sunt cei mai in masura sa va spuna de ce apare acea eroare.
Asta pentru ca sunt foarte multi parametri in configurarea unui server care nu pot fi vazuti de cineva din afara.