De ce Linux Hosting?

Multe dintre site-urile active in prezent pe Internet sunt gazduite pe servere pe care ruleaza Linux. Si asta pentru ca anumite caracteristici ale Linuxului fac din acesta o alegere excelenta pentru cei care sunt in cautarea unui cont de hosting pentru a-si putea incepe prezenta online.

Linuxul deriva de fapt din sistemul de operare Unix. De-a lungul anilor, Linux-ul a ajuns sa fie recunoscut ca o platforma ideala pentru serviciile de hosting web, mai ales pentru faptul ca linux-ul permite accesul la tehnologii foarte utile cum ar fi PHP, MySQL, Python, XML (toate acestea fiind gratuite), iar oferta de pachete de hosting pe servere dedicate ce ruleaza linux este una cat se poate de diversificata.

Linuxul este un sistem de operare open source si este omniprezent pe serverele de web hosting. Planurile de linux web hosting sunt definite printr-o structura integrata care este alcatuita din sistemul de operare Linux, serverul web Apache, baze de date MySQL si limbajul de programare web PHP, toate acestea fiind reunite sub numele de LAMP.

Utilizarea unei gazde web ce ruleaza linux va ofera posibilitatea de-a instala zeci, sau chiar sute de aplicatii interesante, majoritatea open-source (gratuite) astfel incat puteti customiza si modifica paginile site-ului dvs. conform cerintelor si necesitatilor dvs. Alte limbaje de programare sau tehnologii interesante pe care le veti gasi pe Linux sunt CGI, Perl, etc. Iar daca apar buguri sau probleme, comunitatea iubitorilor de linux este suficient de numeroasa incat acestea sa fie rezolvate in cel mai scurt timp posibil.

Un alt factor atractiv cu privire la pachetele de linux web hosting il constituie pretul accesibil al acestora (pentru a rula linux pe un calculator, costurile sunt 0, spre deosebire de o licenta de Windows care poate costa si cateva sute de euro). Posibilitatea de-a lucra cu telnet, sau aplicatii precum Evolution, GNOME Desktop (interfata vizuala pentru Linux), si suita Open Office (prduse similare cel din Microsoft Office) constituie argumente puternice pentru a alege pentru afacerea dvs, o gazda care ofera pachete de linux web hosting.