CloudLinux ruleaza deja pe 5000 de servere

Compania CloudLinux Inc, cea care a creat singura versiune de Linux comerciala special conceputa pentru shared web hosting, a anuntat recent ca sistemul de operare CloudLinux OS ruleaza in prezent pe aproximativ 5000 de servere dedicate de productie la nivel mondial, cu o crestere de 100% in doar sase luni.

OS-ul CloudLinux izoleaza fiecare cont de utilizator in cadrul unui mediu virtual propriu (Lightweight Virtual Environment – LVE), permitand administratorilor de sistem sa limiteze utilizarea procesorul, a memoriei, precum si numarul de conexiuni concurente disponibile pentru fiecare utilizator de pe server. Sistemul LVE previne in mod eficient “efectul de vecin rau” in care un alt utilizator al serverului poate consuma toate resursele serverului astfel incetinind-ul sau chiar riscand ca serverul sa nu mai fie accesibil online. Toate aceste caracteristici, precum si multe altele fac din CloudLinux OS sistemul de operare ideal pentru furnizorii de servicii de hosting web.

CloudLinux OS este folosit de peste 500 de companii (care ofera servicii de hosting web) la nivel mondial, iar numarul acestora este intr-o continua crestere. In plus peste 100 de centre de date partenere ofera acest sistem de operare pentru pachetele de VPS hosting si servere dedicate.

Prin limitarea abuzurilor, furnizorii de servicii de hosting pot creste in mod substantial stabilitatea si densitatea serverelor, aducand un plus de eficienta serviciilor oferite. In plus, ca parte a sistemului de operare CloudLinux OS este oferit si MySQL Governor care permite un control eficient asupra resurselor MySQL disponibile pentru utilizatori. Intr-un viitor apropiat, va fi lansat si CageFS, primul sistem de virtualizare a fisierelor pentru hostingul shared. CageFS va asigura utilizatorul ca fisierele sale sunt disponibile si vizibile doar pentru el si nimeni altcineva nu poate avea acces la ele. CloudLinux ofera de asemenea actualizari periodice ale sistemului de operare, suport tehnic de calitate disponibil 24/7.

Sistemul de operare CloudLinux OS este compatibil cu Red Hat Enterprise Linux (RHEL) si CentOS, precum si cu cele mai populare panouri de control ca cPanel, Plesk, DirectAdmin, etc. Trecerea de la sistemul de operare curent catre CloudLinux OS este un procedeu simplu ce nu dureaza mai mult de 10 minute.