De ce sa folosesti VPS hosting?

Ca sa ne facem o ideea a ceea ce intelegem printr-un server virtual, ar trebui sa ne gandim la aceasta ca la o unitate hardware ( un server dedicat ) impartita de niste pereti virtuali in mai multe mini-servere. Aceste mini-servere nu se suprapun unul peste celalalt si de obicei nici nu interfereaza si nu impart resursele serverului. Unul din aceste mini-servere reprezinta un VPS sau Virtual Private Server

Avantajele unui server virtual

– Control deplin asupra serverului virtual, posibilitatea de a-l configura si administra conform necesitatilor dvs.
– Daca site-urile dvs. sunt gazduite fiecare pe cate un server virtual, nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste spatiul de stocare pe disk sau latimea de banda. Site-urile ruleaza independent unul fata de celalalt. De asemenea nu trebuie sa va mai faceti griji in ceea ce priveste consumul de resurse, toate resursele serverlui virtual fiind strict la dispozitia dvs.
– VPS hosting reprezinta un compromis aproape perfect intre hosting-ul shared si serverele dedicate, mai ales datorita pretului. Daca nu va permiteti sau inca nu sunteti hotarati sa achizitionati un server dedicat, optiunea imediat urmatoare o reprezinta un server virtual sau un cont de VPS hosting.