Despre email hosting

E-mail hosting este serviciu de internet hosting care ruleaza servere dedicate de e-mail.

Serviciile de e-mail hosting ofera de obicei e-mail premium contracost, spre deosebire de un serviciu de e-mail gratuit, cu suport publicitar sau webmail gratuit. Astfel, serviciile de e-mail hosting difera de furnizorii tipici de e-mail, cum ar fi site-urile de webmail de genul Yahoo! Mail sau Gmail. Acestea sunt destinate in cea mai mare parte utilizatorilor de e-mail exigenti si intreprinderilor mici si mijlocii, in timp ce intreprinderile mari ruleaza de obicei propriul serviciu de e-mail hosting pe echipamentele lor proprii, cu ajutorul unui software special.

Furnizori de e-mail hosting ofera servicii de e-mail premium, impreuna cu configuratii personalizate si un numar mare de conturi. In plus, furnizorii de hosting administreaza numele de domeniu al unui utilizator, inclusiv orice sistem de autentificare e-mail pe care proprietarul domeniului doreste sa-l puna in aplicare, in scopul de a identifica si aproba expeditorii legitimi de e-mail.

Majoritatea furnizorilor de e-mail hosting ofera solutii avansate premium de e-mail gazduite pe platforme dedicate si personalizate de e-mail. Prin urmare, tehnologia şi ofertele diferitilor furnizori de e-mail pot varia in functie de nevoile consumatorilor. Serviciile de e-mail oferite de majoritatea companiilor de hosting sunt reprezentate de standardul de e-mail POP3 şi webmail bazat pe aplicatii open source, cum ar fi Horde sau SquirrelMail. Aproape toti furnizorii de hosting ofera servicii standard e-mail hosting.