Diferente de cost: hosting shared vs hosting VPS

Multi webmasteri, mai ales cei aflati la inceputul activatii lor online, aloca, de obicei, un buget foarte limitat in ceea ce priveste achizitionarea unui plan de hosting pentru site-ul sau site-urile lor. Mai mult, multi dintre acestia nici macar nu au cunostintele necesare pentru a construi un site, poate nu au avut niciodata un cont de hosting, factori ce influenteaza suma de bani pe care doresc sa o investeasca pentru prezenta lor online.

Webmasterii mai experimentati opteaza in general pentru hosting VPS sau servere dedicate, in timp ce webmasterii incepatori se orienteaza catre shared hosting.

Costuri pentru hosting shared
Pretul pentru un hosting shared poate sa fie si sub 1 euro / luna, insa este bine sa consultati bine caracteristicile respectivului pachet de hosting inainte de a-l achizitiona. Achizitionarea unui plan de hosting pe o durata de unu sau doi ani nu inseamna neaparat ca pretul pachetului de hosting va fi unul mai mic. De obicei, pentru pachetele de hosting cu o taxa lunara foarte mica, este necesara efectuarea platii pentru respectivul pachet o o perioada de minim 12 luni. Verificati de asemenea daca se percep taxe pentru activarea propriu zisa a contului de hosting.

Costuri pentru VPS hosting
Pretul unui pachet de VPS hosting poate incepe undeva la un minim de 10 euro pe luna, in functie de caracteristicile pachetului de hosting VPS ales. Plata poate fi facuta lunar chiar pentru cele mai mici pachete de VPS hosting, spre deosebire de pachetele similare de la hosting shared. Este posibil de asemenea ca achizitionarea unui pachet de VPS hosting pe un an de zile sa reduca si costul pachetului respectiv. Incercati de asemenea sa alegeti furnizorul care ofera cele mai bune preturi pentru inceput pentru un hosting VPS si nu va conditioneaza sa achitati pachetul respectiv pe o perioada de minim un an de zile.

Cu toate ca hostingul shared implica costuri mai mici, in cazul unui buget redus, puteti incerca achizitionarea unui plan de hosting VPS cu plata lunara pentru a putea vedea beneficiile si avantajele. Daca va hotarati totusi ca nu doriti sa continuati, puteti renunta la contul de hosting, plata fiind facuta doar pentru o luna de zile si nu pentru o perioada de minim un an de zile