Dreptul de a fi uitat – Google elimina rezultatele cautarii

Google a anuntat joia trecuta ca a inceput sa elimine la cerere link-uri din rezultatele de cautare, dupa ce luna trecuta Curtea Europeana a aprobat un proiect de lege numit “dreptul de a fi uitat”.

“In aceasta saptamana vom incepe sa luam masuri cu privire la cererile de eliminare a link-urilor pe care le-am primit de la utilizatori. Acesta este un lucru nou pentru noi, iar fiecare cerere trebuie sa fie evaluata individual. Lucram cat putem de repede pentru a rezolva toate cererile primite” a declarat un purtator de cuvant al Google.

Pe 13 mai, Curtea Suprema de Justitie a Uniunii Europene a decis ca Google trebuie sa respecte cererile venite din partea persoanelor fizice care doresc sa stearga link-urile care fac referire directa la persoana lor.

Luna trecuta, gigantul tech a creat un formular online pentru europenii care doresc sa solicite eliminarea de link-uri. Peste 50.000 de formulare au fost deja completate, dintre care peste 12.000 in primele 24 de ore de la publicarea formularului.