Viteza Internetului a crescut la nivel global

Vitezele medii de conexiune la Internet au crescut in mod constant pe plan international in ultimele trimestre.

In conformitate cu Akamai – furnizor de servicii de cloud hosting – viteza medie de conectare la nivel global a crescut cu 1,8% pana la 3,9 Mbps in ultimul trimestru al acestui an. Aceasta crestere este parte a unei tendinte in curs de desfasurare, deoarece conexiunea medie s-a marit cu 13% la nivel global fata de anul trecut.

Pe plan international, Coreea de Sud are cea mai rapida conexiune medie, cu o viteza de 23.6 Mbps si o crestere de la an la an de 145%. In top 10 se mai afla Japonia (nr. 2), Hong Kong (nr. 3), Elvetia (nr. 4), Olanda (nr. 5), Letonia (nr. 6), Suedia (nr. 7), Cehia Republica (nr. 8), Finlanda (nr. 9) si Irlanda (nr. 10). Statele Unite ale Americii se afla abia pe locul 12 cu o viteza medie de 10.5 Mbps.

De asemenea, studiul a aratat ca numarul abonamentelor care includ Internet pe mobil, precum si vitezele Internetului pe mobil sunt in crestere, iar traficul de date mobile a crescut cu aproximativ 15% intre al patrulea trimestru al anului 2013 si primul trimestru al anului 2014.

Sursa