AutoMySQLBackup – backup automat la baza de date a blogului

Multe platforme de blog hosting si sisteme de management al continutului (CMS) ofera instrumente de backup al datelor. Totusi, ceea ce le lipseste acestor instrumente este automatizarea, care sa asigure ca bazele de date sunt salvate in mod regulat, fara niciun fel de interventie din partea utilizatorului.

AutoMySQLBackup este un script de shell pentru sistemele de operare UNIX si Linux, astfel ca veti avea nevoie de acces la linia de comanda pentru a-l rula. Asta inseamna ca veti avea nevoie de un VPS sau un server dedicat, conturile de hosting shared neavand acces la linia de comanda. Alternativ, daca rulati un sistem de operare Unix-like (cum ar fi Mac OS X) la domiciliu sau la birou, puteti rula acest script de backup de la distanta. Pentru Windows nu va functiona, deci veti avea nevoie de o alta solutie de backup automat.

Acest script face backup incremental la baza de date, adica salveaza continutul bazei de date intr-un fisier SQL si il comprima in functie de specificatiile dvs., in zilele si la orele pe care le-ati setat. Se poate face backup zilnic, saptamanal sau lunar si se pot pastra instantele backup-urilor anterioare. De asemenea, backup-urile se pot cripta si puteti primi notificari atunci cand acestea au fost facute cu succes sau au esuat.

AutoMySQLBackup poate fi configurat sa salveze backup-urile pe o unitate de stocare pe care o alegeti dvs., dar functioneaza foarte bine si cu rsync pentru backup offsite.

AutoMySQLBackup este gratuit si open source sub licenta GNU GPL v2. Il puteti descarca gratuit de pe Sourceforge.