eBay achizitioneaza Magento

Ebay a anuntat azi ca va achizitiona Magento Inc., firma care se ocupa cu dezvoltarea platformei e-commerce open source Magento.

In anuntul celor de la eBay se spune ca Magento va face parte din proiectul X.Commerce care este o platforma open source integrata de cei de la eBay si care nu este inca foarte publica, dezvoltatorii software vor avea acces la aceasta tocmai in Octombrie anul acesta.

Pe blogul Magento, de asemenea nu primim prea multe detalii, aflam doar ca este prea devreme pentru ca acestea sa fie facute publice si mai aflam ca Magento va continua sa opereze din aceeasi locatie din Los Angeles si va avea in continuare aceeasi echipa de conducere iar personalul nu va fi concediat.

Din pacate nu se poate spune in acest moment daca Magento va ramane un proiect autonom sau nu. Cert este ca pentru clientii proprii, adica cei care au hosting pentru magazinele online (pe platforma Magento) chiar pe serverele Magento Inc., nu vor fi schimbari de niciun fel cel putin pentru moment.

Pentru cei de la eBay pare sa fie o miscare extrem de inteligenta, mai ales daca ne gandim ca tot eBay detine si procesatorul de plati PayPal si care reprezinta un mare atu pentru o solutie e-commerce care sa aiba integrate si solutii de plata de la aceeasi companie.

Noi speram insa ca Magento sa ramana Open Source pentru ca pana acum s-a descurcat de minune, concurenta (vorbim de OsCommerce si PrestaShop) este lasat in urma la multe capitole.