Serverele Gmail, Yahoo si Hotmail au fost atacate de hackeri

Compania care ofera servicii de securitate si programe antivirus, TrendMicro, a relatat recent ca serviciile de email ale mai multor companii, inclusiv Yahoo si Hotmail au fost tinta atacurilor hackerilor, metoda de atac fiind cea folosita recent impotriva conturilor de Gmail. Atacurile se pare ca au fost lansate din diferite locatii, insa toate avut un scop comun, acela de-a obtine acces la conturile de email.

Coform Nart Villeneuve, Senior Threat Researcher al companiei Trend Micro, obiectivul atacurilor a fost acela de-a compromite conturile de email, capatand acces la acestea si monitorizarea respectivelor emailuri, pentru o eventuala urmatoare etapa a acestui tip de atac.

Google a anuntat recent ca serverele Gmail au fost tinta atacurilor unor hackeri, avand ca sursa de pornire orasul chinez Jina. Se pare ca atacul a avut drept tinta si cateva conturi de email ale unor oficiali americani. In prezent, cei de la Google colaboreaza cu FBI-ul pentru a investiga acest atac si eventul a depista si prinde pe cei care au initiat atacul.