Avantajele folosirii WordPress pe post de CMS

WordPress este poate cel mai utilizat CMS (content management system) la nivel mondial, fiind un sistem flexibil si usor de folosit. Cu toate ca este o platforma de blogging, WordPress se doveste a fi un software versatil si adesea utilizat si pentru a rula site-uri non-blog. Sectiunea de administrare a wordpress se transforma intr-un sistem de management al continutului beneficiind de o multitudine de functii si caracteristici.

WordPress dispune de un editor WYSIWYG propriu pentru a previzualiza paginile cu continut HTML. Puteti sterge/edita/modifica continutul unei pagini direct pe web prin interfata de administrare a wordpress, utilizatorii neavand nevoie de cunostiinte tehnice de programare. Codul HTML poate fi modificat direct dintr-o pagina sau articol. WordPress este foarte usor de instalat, multi furnizori de hosting oferind posibilitatea instalarii wordpress printr-un simplu click de mouse (printr-o aplicatie disponibila in panoul de control al contului de hosting).

WordPress dispune de o multitudine de template-uri (teme) pentru modificarea design-ului site-ului sau blogului, pluginuri, pentru a adauga o functionalitate sporita, functii avansate de cautare si organizare a continutului site-ului dvs.

WordPress este compatibil inclusiv cu pluginul exec-PHP, plugin ce permite executarea de cod php direct din sursa paginilor sau articolelor dvs.

Mai mult, wordpress dispune de functii de automatizare completa, functii ce permit actualizarea wordpress la ultima versiune printr-un singur click de mouse. De asemenea puteti actualiza oricare dintre plugin-urile instalate in cazul in care apare o versiune noua. Functia de actualizare este dispoibila si pentru temele instalate.

Beneficiind de atat de multe plugin-uri, teme, caracteristici si functionalitate avansata, WordPress este de departe lider in industria de content management system (CMS) si este benefic pentru orice site care doreste un avantaj competitiv in plus.