WordPress renunta la suportul pentru IE6

Microsoft a anuntat oficial ca nu va mai oferi suport pentru browserul Internet Explorer 6 si le recomanda celor care inca folosesc aceasta versiune de browser sa faca update la o versiune superioara. Din acest motiv, chiar si cei de la wordpress.com au anuntat oficial ca platforma de blogging wordpress nu va mai functiona pe browserul Internet Explorer 6.

Interfata de administrare a wordpress va functiona totusi pe Internet Explorer 6 insa pot aparea diferite probleme. Cei care folosesc IE6, vor fi avertizati printr-un mesaj afisat in interfata de administrare a wordpress (mesaj ce va contine si link-uri de download sau pentru update) sa-si faca update la o versiune mai recenta de browser. De asemenea a fost modificat design-ul interfetei de admin si adaugate cateva functii noi. Acestea sunt disponibile incepand cu versiunea wordpress 3.2, varianta cu gazduire proprie pe un server de hosting, nu cea disponibila pentru blogurile de pe wordpress.com. Momentan wordpress 3.2 este in versiune beta, versiunea finala fiind anuntata pentru luna iunie a acestui an.

WordPress.com, care gazduieste milioane de bloguri, s-a alaturat listei firmelor care oficial au decis sa nu mai ofere suport pentru aplicatiile lor pentru versiunea de browser Internet Explorer 6.