Downloadul de malware in crestere

Intr-un articol publicat pe blogul oficial al Internet Explorer, Microsoft a aratat ca software-ul rau intentionat (malware) a devenit o problema tot mai mare cu care se confrunta utilizatorii care acceseaza internetul. Aproximativ 1 din 14 descarcari (downloaduri) online, un astfel de soft este descarcat de utilizator. Totusi, Microsoft a recunoscut ca statistic, aceasta problema au avut-o in general utilizatorii care folosesc browserul Internet Explorer.

Compania a specificat de asemenea ca “software-ul rau intentionat descarcat de utilizatori este o problema uriasa si se extinde din ce in ce mai mult” si a aratat printr-un grafic cum acest tip de software se instaleaza pe calculatoarele utilizatorilor in urma downloadului.

Initial, Microsoft a postat o statistica prin care se arata abilitatea browserului Internet Explorer 9 de-a stopa acest software utilizand componenta “Application Reputation” disponibila in browser. De asemenea s-a aratat ca 99% dintre utilizatorii care au fost avertizati au ales sa stearga respectivul software si nu sa-l instaleze.