Despre securitatea in hosting

In cazul in care aveti o afacere online, cel mai important aspect il reprezinta securitatea site-ului dvs. si implicit a contului dvs. de hosting. Pentru ca in fiecare zi apar virusi noi sau software rau intentionat, este crucial sa aveti o securitate bine pusa la punct. Daca exista o singura bresa de securitate pe server sau in site-ul dvs. si deveniti victima unui hacker, efectele ar putea fi devastatoare. Pe langa faptul ca puteti pierde bani sau increderea clientilor, site-ul dvs. poate pierde pozitia favorabila in motoarele de cautare si in cel mai rau caz, puteti fi acuzat sau anchetat de politie pentru ceva ce nu ati facut.

Partea cea mai rea in ceea ce priveste atacurile hackerilor este aceea ca nu stiti cine sunt acesti hacker si cand vor incerca sa sparga site-ul dvs. Hackerii pot fi comparati cu niste hoti care apar brusc in noapte si puteti fi luat prin surprindere fara sa stiti care le sunt intentiile sau ce rau ar putea face site-ului si implicit afacerii dvs. Hackerii folosesc scripturi si programe avansate, roboti care scaneaza site-uri incercand sa penetreze securitatea contului de hosting. Din pacate nu doar serverele pot cadea victima acestor atacuri, ci chiar calculatorul dvs.

Virusii online sufera in continuu modificari si schimbari si se adapteaza masurilor de securitate pe care le-ati putea lua. Este bine sa va asigurati ca furnizorul de servicii de hosting pe care-l folositi ruleaza un software antivirus pe servere si toate aplicatiile sunt actualizate periodic. Intotdeauna alegeti o companie de hosting care ia securitatea in serios.

Nu toate companiile de hosting ofera o securitate de calitate pentru conturile de hosting. In cazul in care rulati o afacere online, alegerea furnizorului de hosting cu cele mai mici preturi de pe piata, nu reprezinta o solutie pentru afacerea dvs. Retineti ca de obicei primiti servicii raportate la pretul pe care-l platiti.

Amenintarile online sunt numeroase si lista lor este una foarte lunga. Totusi, una dintre cele mai importante o reprezinta aceea numita “click stealing”, mai exact un hacker plaseaza un link deasupra unuia dintre butoanele care conduc catre o pagina din site-ul dvs si in acest fel redirecteaza traficul in cazul in care un utilizator face click pe acel buton. Imaginati-va ca accesati contul dvs. de banca online si sunteti redirectat pe o alta pagina. Exista riscul sa introduceti detaliile contului dvs. bancar sau ale cardului dvs. intr-un formular care nu are nici o legatura cu banca, detaliile aceastea fiind trimise ulterior catre hacker. Din acest motiv, este esential sa verificati ce masuri de securitate ofera furnizorul dvs. de servicii de hosting.

O alta problema majora o reprezinta fostii angajati care au lucrat pentru dvs. Este crucial ca in cazul in care unul dintre angajati nu mai lucreaza pt. dvs. sa modificati toate parolele contului dvs. de hosting, ale emailului si cele ale bazelor de date. Un fost angajat, rau intentionat, poate oricand incerca sa acceseze contul dvs. de hosting sau sa va saboteze afacerea. Din fericire aceste incidente nu sunt chiar atat de frecvente.