Instalare manuala WordPress

Acest articol este util pentru cei carora firma de hosting unde au siteul nu le ofera un installer cum este Installatron, Fantastico sau Softaculous.

Cum puteti instala manual wordpress-ul? In primul rand trebuie sa mergeti pe site-ul official al wordpress, http://wordpress.org. Click pe butonul de download din partea dreapta, pentru a salva pe calculator cea mai recenta versiune de wordpress. Extrageti fisierele din arhiva intr-un folder pe calculatorul propriu.

Pentru a face upload la fisierele wordpress pe server in contul dvs de hosting, aveti nevoie de un client ftp, configurat corespunzator cu datele de acces FTP corecte. Dupa ce ati terminat cu uploadul fisierelor, accesati site-ul dvs intr-un browser web la adresa (unde domeniu.ro este domeniul dvs). In pagina care apare, faceti click pe butonul “Creaza un fisier de configurare”. In urmatorul pas veti avea nevoie de cateva detalii cum ar fi: numele bazei de date, utilizatorul care are acces la baza de date, parola aferenta respectivului cont, prefixul tabelelor din baza de date (il puteti lasa asa cum este sau modifica in caz ca doriti sa aveti mai multe baze de date ale wordpress pe acelasi server) si serverul de mysql (de obicei: localhost, pe mai toate conturile de hosting). Aceste date trebuie sa fie setate de dvs in prealabil, adica baza de date creata, userul creat, privilegii acordate,etc.

Dupa ce ati completat toate aceste detalii faceti click pe butonul “Continua”. La finalul acestui proces faceti click pe butonul “Run Install”.

Dupa ce ati finalizat pre-instalarea wordpress, completati informatiile care sunt cerute in pagina urmatoare, titlul blogului, sub titlul, etc. Aceste informatii le puteti modifica si mai tarziu din panou de control al wordpress. Setati de asemenea o parola pentru contul de administrator si o adresa de email asociata acestuia. Faceti click pe butonul din partea de jos pentru a finaliza procesul de instalare.

Daca instalarea s-a facut cu succes, este necesar sa va autentificati cu userul si parola contului de administrator (pe care le-ati setat in timpul procesului de instalare). Daca doriti sa nu introduceti parola de fiecare data, puteti bifa optiunea “Remember Me”. Click pe butonul “Login” si sunteti autentificat in panoul de control al wordpress de unde puteti gestiona blogul dvs sau scrie articole noi.