Peste 1 milion de domenii .co inregistrate

CO Internet SAS, registrarul pentru domenii cu extensia .CO, a depasit cifra de un milion de inregistrari de nume de domeniu. Firma a preluat administrarea domeniilor .CO la inceputul anului 2010, de la Universitatea Columbia din Los Angeles, avand ca strategie comerciala prezentarea domeniilor .CO ca o alternativa viabiala pentru domeniile .COM, deja extrem de folosite.

Firma a inceput sa vanda domenii .CO la jumatatea anului 2010 si a reusit sa atraga cativa clienti de renume, care au cumparat domenii .CO premium. De exemplu, firma Overstock a platit suma de 350.000$ pentru domeniul O.CO, in timp ce Amazon a cumparat numele de domenii A.CO, Z.CO, K.CO si CLOUD.CO, Twitter cumparand T.CO pentru serviciul sau de prescurtarea a adreselor URL.

Inca de la inceput, firma a luat masuri deliberate de respingere a intrusilor sau a speculantilor, inclusiv perceperea de taxe exagerate de catre registrarii care lucreaza cu un numar mic de reselleri, precum GoDaddy, companie ce pe langa inregistrarea domeniilor ofera si servicii de hosting web.

La inceputului acestei luni, revisa World TradeMark Review, a recunoscut compania CO Internet SAS ca fiind una dintre cele mai bune cinci echipe din domeniu, la nivel mondial, alaturi de Amazon, eBay, Yahoo si marele castigator, Google.

CO Internet SAS, cu sediul in Miami, US, a reusit sa vanda nume de domenii .co in peste 200 de tari, cel mai mare numar de domenii vandute regasindu-se in America de Nord (50%) si Europa (25%).

CEO-ul CO Internet SAS a declarat ca nu se astepta sa atinga numarul de un milion de domenii vandute, intr-un interval de timp atat de scurt.