Este piata de hosting pregatita pentru noile extensii de domenii?

Intr-o prezentare ce a avut loc miercuri dupa-amiaza in cadrul evenimentului World Hosting Days, directorul general al OpenSRS Europe, Thorsten Einig, a vorbit despre termenul limita de aplicare pentru viitoarele domenii noi de nivel superior (TLD) si impactul pe care acestea il vor avea asupra furnizorilor de hosting.

Termenul limita de aplicare este in aprilie, iar noile TLD-uri vor fi aprobate si incluse in circuitul web din noiembrie. Pe data de 12 martie erau deja inregistrate 254 de cereri, iar fiecare solicitant poate aplica pentru maximum 50 de TLD-uri.

In timp ce noile TLD-urile vor veni cu unele provocari pentru furnizorii de web hosting, totusi acestea ofera si o multime de oportunitati. Cu ajutorul acestora, clientii vor fi capabili sa-si personalizeze complet site-urile, pe baza brandului sau a localizarii geografice. Extensiile de domenii vor capata un nou sens, devenind internationalizate, ca de exemplu www.domeniu.arab, scris cu caractere arabe.

Einig spune ca furnizorii de web hosting trebuie sa inceapa educarea clientilor lor cu privire la noile TLD-uri, subliniind oportunitatile disponibile pentru acestia. Noile TLD-uri vor fi de asemenea o oferta complementara pentru constructorii de site-uri, deoarece ambele se concentreaza pe personalizarea site-urilor.

Companiile de hosting trebuie sa se gandeasca bine cu ce furnizori au de gand sa lucreze pe viitor si sa stabileasca din timp ce TLD-uri vor oferi. De exemplu, Einig spune ca nu are sens ca o companie de hosting cu sediul in Londra sa ofere un TLD cu extensia .paris.

Einig a mai spus ca TLD-urile geografice sunt o modalitate excelenta de a explora oportunitatile de vanzari si pe alte piete, dar este important ca acest lucru sa se faca cum trebuie.