Facebook avertizeaza utilizatorii de potentialele atacuri directionate

De acum inainte, Facebook va avertiza utilizatorii in cazul in care are o suspiciune puternica cum ca un cont este vizat de atacuri.

Reteaua sociala ia deja masuri pentru a securiza conturile care ar putea fi compromise, dar a decis sa avertizeze direct utilizatorii vizati de atac, a scris Alex Stamos, manager de securitate la Facebook.

Deoarece atacurile directionate pot fi mai sofisticate, “avand un cont compromis in acest fel poate indica faptul ca dispozitivul mobil sau computerul au fost infectate cu malware. In mod ideal, utilizatorii care vad acest avertisment ar trebui sa aiba grija sa-si deviruseze sau sa-si inlocuiasca aceste sisteme, daca este posibil”, a scris Stamos.

facebook-login-approvals-100622525-large.idge

Avertismentul sfatuieste utilizatorii sa-si activeze o masura de securitate numita Login Approvals, pentru ca Facebook sa trimita un cod de acces pe telefonul mobil, care trebuie introdus pentru a putea accesa contul.  Aceasta masura de securitate functioneaza doar atunci cand cineva incearca sa se logheze pe Facebook de pe la un browser sau alt computer decat cele deja cunoscute.

Facebook poate fi o unealta valoroasa in cazul in care un atacator poate obtine datele de conectare la contul cuiva. Mesajele unei persoane pot fi analizate pentru a obtine informatii sensibile, si lista de contacte poate fi utila pentru a cere anumite favoruri. Astfel, un atacator ar putea trimite un link malware catre alte contacte, avand o probabilitate mult mai mare ca acesta sa fie accesat pe baza de incredere.

“Pentru a proteja integritatea metodelor si proceselor noastre, de multe ori nu vom fi in masura sa explicam modul in care detectam anumite atacuri. Acestea fiind spuse, vom afisa acest avertisment numai in situatiile in care dovezile sprijina ferm concluzia noastra” a scris Stamos.

Sursa foto