Apple remediaza mai multe vulnerabilitati din OS X, iOS si alte produse

apple-fixes-featuredMiercuri, Apple a lansat o serie de update-uri de securitate pentru a remedia zeci de vulnerabilitati din iOS, OS X, Safari, iTunes, Xcode, watchOS si OS X Server.

OS X El Capitan v10.11.1 elimina 60 de vulnerabilitati care afecteaza componente cum ar fi SecurityAgent, Script Editor, Sandbox, OpenSSH, OpenGL, Net-SNMP, libarchive, kernel-ul, IOAcceleratorFamily, ImageIO, driverele NVIDIA, Grand Central Dispatch, FontParser, bookmark-uri, Disk Images, CoreText, CoreGraphics, configd, CFNetwork, Bom, Audio, ATS, PHP, si Accelerate Framework.

Vulnerabilitatile remediate in El Capitan 10.11.1 pot fi exploatate pentru executarea de cod arbitrar, denial-of-service (DoS), dezvaluirea de informații, obtinerea de privilegii, suprascrierea fisierelor si bypass de restrictii.

De asemenea, odata cu lansarea iOS 9.1, Apple a remediat aproape 50 de vulnerabilitati, dintre care multe au fost remediate si in OS X. Cea mai recenta versiune a sistemului de operare mobil Apple elimina si doua vulnerabilitati folosite de Pangu Team pentru jailbreak.

Deoarece watchOS – sistemul de operare de pe Apple Watch – este bazat tot pe iOS, unele dintre problemele abordate in iOS 9.1 au fost de asemenea rezolvate si in watchOS 2.0.1.

Sursa

Sursa foto