Folositi htaccess pentru securizarea blogului WordPress

Daca utilizati WordPress hosting si aveti un blog activ, ultimul lucru pe care vi-l doriti sunt grijile privind securitatea sa. Cu toate acestea, securitatea WordPress este foarte importanta pentru siguranta si longevitatea unui blog. Folosind fisierul .htaccess din WordPress, aveti posibilitatea de a imbunatati securitatea blogului dvs., astfel incat sa nu mai trebuiasca sa va faceti griji cu privire la siguranta sa. Iata cateva ponturi:

1) Protejati-va fisierul de configurare

Fisierul de configurare WordPress este una dintre modalitatile preferate de atacatori pentru a obtine acces la site-ul dvs., si eventual, chiar la serverul dedicat. Din moment ce dvs., ca administrator de site WordPress, sunteti singurul care are nevoie sa-l acceseze, puteti seta ca fisierul .htaccess sa nu permita accesul nimanui, urmand pasii urmatori:

<Files wp-config.php>
order allow,deny
deny from all
</Files>

2) Permiteti accesul doar printr-un singur IP

Folosind fisierul .htaccess, puteti de asemenea sa permiteti accesul la partea de administrare WordPress doar de la un singur IP, iar de la toate celelalte nu. De exemplu, daca adresa dvs. de IP este 192.128.12.34, comanda pe care trebuie sa o introduceti este:

order deny,allow
allow from 192.168.12.34
deny from all

3) Banati adresa IP a unui potential atacator

Daca stiti sau banuiti ca un anumit utilizator cu o adresa IP statica (sa zicem 192.168.67.89) va face probleme, folosind fisierul .htaccess, aveti posibilitatea sa-i banati adresa IP. Cu toate acestea, ar trebui sa fiti foarte atenti atunci cand utilizati aceasta optiune.

<Limit GET POST>
order allow,deny
deny from 192.168.67.89
allow from all
</Limit>

Dupa cum vedeti, cu fisierele .htaccess va puteti securiza site-ul WordPress si puteti aloca mai mult timp publicarii de continut pe blogul dvs.