Internetul se extinde ecologic

Comunitatea DotGreen, principalul reprezentant al promovarii si lansarii noii extensii  de domeniu .green, a prezentat avantajele acesteia delegatilor conferintei internationale ICANN, ce a avut loc saptamana trecuta la Hotel Hilton din Praga. Conceptul, ideea si viziunea globala asupra sustenabilitatii si a identificatorului sau online .green, a fost dezvatuta timp de aproape 5 ani.

Cererea DotGreen pentru extensia .green, propune sa ofere oamenilor, companiilor, organizatiilor non-profit si chiar guvernelor, o noua cale de exprimare a angajamentelor lor pe termen lung, concentrandu-si in acelasi timp eforturile si atenţia asupra tendintei la nivel global de a aborda practici de afaceri ecologice si stiluri de viaţa ecologice. Extensia .green face mai usoara gasirea de catre utilizatorii de Internet, consumatorii si cetatenii din intreaga lume a companiilor, produselor si programelor pe care le doresc si care sunt asociate cu sustenabilitatea si protectia oamenilor si a mediului inconjurator. In plus, partenerii non-profit EarthShare si Fundatia DotGreen vor distribui fonduri pentru proiecte si programe ecologice în toate regiunile lumii.

Dezbaterile despre noile domenii generice de nivel superior (gTLD) continua, urmand ca extensiile care au fost propuse sa fie analizate, iar cele care vor ramane vor fi adaugate in reteaua globala Internet din 2013. Astfel, in industria de hosting se va diversifica gama de domenii web care pot fi inregistrate si care vor exprima mai bine interesele utilizatorilor si vizitatorilor care le acceseaza. Cea mai mare parte dintre cele 1930 de solicitari de pe lista completa cu noile extensii de domenii publicata de ICANN, provin de la cele mai importante prezente ale industriilor de web hosting si IT, inclusiv 3 alti doritori ai extensiei .green. Comunitatea DotGreen a solicitat numai .green, in scopul de a-si coordona mai bine activitatea in beneficiul public la nivel mondial.