Google adauga un plus de securitate browser-ului Chrome pentru Android

googlesafebrowsingGoogle a hotarat de curand sa implementeze tehnologia Safe Browsing si in browser-ul Chrome pentru Android. Aceasta caracteristica de securitate este disponibila de mult timp in varianta desktop a browserului, si are rolul de a informa utilizatorii atunci cand sunt pe cale sa acceseze un site cu continut periculos. De acum, si utilizatorii de dispozitive Android vor fi avertizati inainte de a accesa pagini web malitioase.

Google a introdus tehnologia Safe Browsing in Chrome v.46. Pentru a vedea daca este activa, utilizatorul trebuie sa acceseze meniul Setari > Confidentialitate din browser-ul Chrome instalat pe dispozitivul Android si sa verifice daca este bifata casuta din dreptul Navigare sigura, a explicat compania intr-un post pe blog.

Google a spus ca principalul motiv pentru care nu putut sa ofere mai repede acest grad de protectie si pentru dispozitivele mobile il constituie traficul de date mobile, datorita costurilor mari si vitezelor mici. Compania s-a axat pe oferirea protectiei impotriva anumitor site-uri cu risc crescut si pe repartizarea amenintarilor in functie de locatia geografica. Astfel, utilizatorii vor fi protejati strict de amenintarile cibernetice din zona lor geografica, iar traficul de date va fi minim.

Sursa foto