Google construieste un DataCenter nou in Hong Kong

Oficialii companiei Google (cel mai mare motor de cautare), au anuntat joi ca Google va investi suma de 300 de milioane de dolari pentru a construi in Hong Kong, un centru de date ce se va intinde pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. Acesta investitie reprezinta un nou angajament in acea regiune, centrul de date ajutand la cresterea vitezei de acces la internet pentru serviciile online oferite de Google in Asia.

Centrul de date va fi amplasat in Kwan Tseung O Industrial Estate in Kowloon si va fi operational la inceputul anului 2013 oferind servicii de calitate ridicata in ceea ce priveste industria de hosting web si colocarea de servere de hosting sau servere dedicate. In acest centru de date vor lucra 25 de angajati locali in regim full-time, inclusiv ingineri electricieni sau mecanici, tehnicieni de calculatoare, tehnicieni de securitate si personalul de catering.

Conform Google, noul centru de date va fi unul dintre cele mai eficiente si ecologice centre de date construite in Asia si va oferi servicii de calitate si standarde ridicate pe care google le foloseste si in alte parti ale lumii.

Anul trecut, Google ameninta ca se va retrage din China, dupa o serie de atacuri online, majoritatea originare din China, impotriva serviciilor de email (Gmail) si infrastructura a companiei Google si nu in ultimul rand datorita tacticilor guvernului chinez de cenzura.

In cele din urma, Google a decis sa nu se retraga din China adoptand o abordare hibrid pentru a-si mentine licenta de ISP (Internet Service Provider) in regiune.