Netcraft nominalizeaza cel mai bun hosting pe Noiembrie

Firma Netcraft, responsabila pentru statistici web, a raportat ca furnizorul de servicii de hosting web Datapipe, a fost compania cea mai de incredere in luna noiembrie a acestui an. Datapipe ofera o gama variata de servicii, inclusiv servicii de hosting cu administrare (managed hosting), servicii de securitate si cloud hosting. Compania s-a extins recent in Asia, prin parteneriatul incheiat cu operatorul de centre de date Shanghai Data Solutions.

Surprinzator, compania Rackspace, cea mai fiabila in luna octombrie, a fost de negasit in raportul publicat de cei de la Netcraft.

Pe locul 2 s-a situat furnizorul de servicii de hosting cu sediul la Londra, Qube Managed Services. Compania beneficiaza in afara de centrele de date din Londra, si centre de date in Elvetia (Zurich) si in Statele Unite la New York. Compania Qube se afla pentru a doua oara in primele 3 companii de hosting la nivel mondial, avand cea mai buna platforma de cloud hosting cu performante deosebite in Europa si Statele Unite.

Locul 3 a fost ocupat de Hosting 4 Minus, care ofera servicii de hosting cu servere dedicate ce ruleaza atat Linux cat si Windows, servicii de e-commerce, gazduire FTP si certificate SSL prin intermediul diviziei sale CERT 4 Minus.

Dintre companiile aflate in primele 10, 6 dintre acestea folosesc pentru serverelor lor sistemele de operare Linux, 3 utilizeaza FreeBSD si una Microsoft Windows Server 2008.

Statisticile lunare oferite de compania Netcraft au vizat aproximati 40 dintre cei mai mari furnizori de servicii de hosting din lume.

Masuratorile sunt efectuate la intervale de 15 minute din puncte diferite, in jurul valorii de Internet, iar mediile sunt calculate in perioada imediat precedenta unui interval de 24 de ore.