Hackerul “Vladutz” condamnat la 3 ani de inchisoare

Hackerul “Vladutz” condamnat la 3 ani de inchisoare, cu suspendare insa. Si la plata unor despagubiri de circa 160.000 de dolari SUA.

Vladutz, pe numele sau real Vlad Duiculescu este cunoscut si renumit chiar pentru faptul ca a accesat ilegal servere companiei eBay si anumite conturi de email oficiale ale acestei companii, proprietara celui mai mare site de licitatii online din lume.

El a fost pus sub acuzare in Aprilie 2007 pentru infractiuni informatice, mai precis si mai oficial pentru “accesul fara drept la un sistem informatic, modificare fara drept de date informatice si restrictionarea accesului la acestea, vanzarea sau punerea la dispozitie sub orice mod de programe ce permiteau accesul fara drept la diferite sisteme informatice”.

La doar 20 de ani, Vladutz a provocat pagube companiei eBay evaluate de catre aceasta la peste 2 milioane de dolari. Oficiali SUA au solicitat extradarea lui insa conform legilor in vigoare acesta “a scapat” de extradare pentru ca pedeapsa pe care ar fi primit-o in SUA daca ar fi fost gasit vinovat era mai mare decat cea similara sau omoloaga din Romania.

In orice caz, cei de la eBay au laudat eforturile depuse de DIICOT a multumit acestora pentru arestarea lui Vladutz. Arestare care a survenit in 17 Aprilie 2008, dupa cativa ani in care dupa spusele unora, Vladutz s-a jucat de-a soarecele si pisica atat cu cei de la eBay cat si cu autoritatile care incercau sa il prinda.

In 21 ianuarie 2010 el fiind eliberat din arestul preventiv ca dupa aproximativ un an, in 17 Ianuarie anul curent Vlad Duiculescu sa fie condamnat de catre Tribunalul Bucuresti la 3 ani de inchisoare.

Nu a executat niciun an din acesti trei (daca excludem perioada in care s-a aflat in arest preventiv) deoarece s-a dispus de catre Instanta ca in temeiul articolulul 86 din Codul Penal sa se suspende pedeapsa privativa de libertate si inlocuirea acesteia cu supravegherea pe timp de 8 ani a inculpatului.

In afara de asta, Vladutz mai are de “achitat” catre eBay 20.000 dolari daune morale, 32.361,95 daune materiale si 103.782,68 cheltuieli de judecata.

1 Comment Hackerul “Vladutz” condamnat la 3 ani de inchisoare

  1. rca ieftin

    :)) ce scripturi tari face Vladutz pe vremuri …. era cel mai bun din domeniu …. iar pagubele eBay-lui sunt muuuuult mai mari …. a scapat ieftin ce pot spune 😉

Comments are closed.