Google elimina 43 de vulnerabilitati din Chrome 44

Google-Promotes-Chrome-44-to-the-Beta-Channel-with-Smoother-Video-Playback-482651-2Google a actualizat Chrome la versiunea 44.0.2403.89. In plus fata de introducerea unor noi caracteristici – pe care Google intentioneaza sa le detalieze in aceste zile – cea mai recenta versiune elimina si un total de 43 de bug-uri de securitate.

Lista vulnerabilitatilor raportate de cercetatorii externi include 12 bug-uri de severitate mare. Judecand dupa recompensele platite de Google, cele mai severe dintre aceste probleme au fost un bug de universal cross-site scripting (UXSS) din Chrome pentru Android si un alt bug UXSS din motorul browser-ului Blink. Cei care au descoperit si raportat aceste bug-uri au fost recompensati cu 7.500 de dolari fiecare.

Pana acum, Google a platit un total de aproape 40.000 de dolari cercetatorilor care au raportat vulnerabilitati din Chrome 43. Cu toate acestea, suma ar putea creste considerabil deoarece recompensele nu au fost inca stabilite pentru alte patru bug-uri de severitate mare.

Google a anuntat saptamana trecuta ca a imbunatatit in mod constant capacitatea sistemului “Safe Browsing” de a detecta software malitios. Compania spune ca utilizatorii Chrome ar trebui sa inceapa sa observe aceste imbunatatiri in urmatoarele saptamani.

Sursa

Sursa foto