Google imbunatateste securitatea platformei Android

Google imbunatateste securitatea platformei Android, pentru a se asigura ca aplicatiile instalate ruleaza in conditii de siguranta si nu desfasoara activitati malitioase.

“Bazandu-ne pe Verify apps, care protejeaza utilizatorii atunci cand acestia instaleaza aplicatii din afara Google Play, vom crea o noua functie a acestuia care va verifica comportamentul aplicatiilor, chiar si dupa ce acestea au fost instalate. In ultimul an, serviciul Verify apps a fost folosit de peste 4 miliarde de ori pentru a verifica aplicatii in momentul instalarii. Aceasta imbunatatire va duce protectia utilizatorilor de Android la un nivel superior, folosind sistemul de scanare al aplicatiilor, dezvoltat de catre echipele de securitate de la Google” a spus Rich Cannings, inginer de securitate pentru Google Android.

In conformitate cu Symantec Internet Security Threat Report, in 2013 au fost depistate 3262 de variante de malware pentru Android, mai putine cu 14% fata de 2012. Cu toate acestea, raportul a mentionat ca atacatorii incearca de multe ori sa pacaleasca utilizatorii sa descarce versiuni malware ale unor aplicatii legitime.

Clientilor de hosting recomandam sa evite descarcarea aplicatiilor Android din afara magazinului Google Play, si instalarea unei solutii de securitate.