Windows 8.1 Update este obligatoriu pentru a primi in continuare patch-uri de securitate

Dupa lansarea Windows 8.1 Update, ramanerea la vechea versiune de Windows 8.1 ar putea reprezenta un risc de securitate .

Un mesaj de pe blogul Microsoft arata ca utilizatorii de Windows 8.1 nu vor mai primi patch-uri de securitate sau alte actualizari viitoare, daca nu si-au instalat Windows 8.1 Update, lansat pe data de 8 aprilie 2014.

Pentru multi utilizatori, acest lucru nu ar trebui sa fie o problema, deoarece Microsoft furnizeaza Windows 8.1 Update prin sistemul Windows Update, si nu prin intermediul Windows Store (asa cum a facut cu versiunea originala de Windows 8.1). Daca nu ati dezactivat update-urile automate, Windows 8.1 Update ar trebui sa se descarce si sa se instaleze fara ca dvs. sa mai faceti ceva.

Dar, daca nu instalati update-urile in mod automat si nu va plac noile schimbari pe care Microsoft le aduce in Windows 8.1 Update, nu exista nicio optiune de a sari peste acest update si de a primi in continuare patch-uri de securitate.

Pentru a nu exista dubii, Microsoft va continua sa emita patch-uri  de securitate pentru Windows 8, precum si versiuni mai vechi, cum ar fi Windows 7 si Windows Vista (dar nu si pentru Windows XP, al carui suport a fost retras pe data de 8 aprilie 2014). Aceasta cerinta este valabila doar pentru utilizatorii de Windows 8.1.

Clientii de hosting care nu sunt siguri ce versiune de Windows folosesc (8 sau 8.1) pot verifica acest lucru din PC Settings > PC and devices > PC info > sectiunea “Windows”. Pentru a trece de la Windows 8 la Windows 8.1, deschideti Windows Store si ar trebui sa vedeti o optiunea de actualizare pe pagina de start.