Google lanseaza mod_pagespeed pentru Apache

apache logoGoogle anuntat Joi ca a lansat un modul nou pentru serverele web Apache, modul proiectat sa accelereze viteza de incarcare a paginilor web folosind mai multe tipuri de optimizare.

Seful proiectului “Make the Web Faster” de la Google spune ca modulul “mod_pagespeed” permite administratorilor de servere de web hostinghosting si chiar webmasterilor sa ajusteze configuratia serverului web pentru a mari viteza cu care se incarca paginile web.

Acest modul foloseste peste 15 tipuri de optimizare astfel incat poate mari viteza de incarcare a unei pagini web cu peste 50%. Acest procent a fost obtinut intr-un test in care s-a calculat viteza medie de incarcare a unui website in comparatie cu aceeasi pagina care folosea modulul mod_pagespeed.

Google a anuntat deja parteneriatul cu cateva companii de web hosting mari, doritoare sa implementeze mod_pagespeed pe serverele de hosting web.

Modulul mod_pagespeed este open source, este dezvoltat pentru a lucra pe serverele web Apache si poate fi descarcat de la aceasta locatie.

Probabil o sa il testam si noi la megahost.ro pe un server care nu este in productie si vom reveni cu updateuri.