Google Reader a fost inchis

Logoul Google. Server vps și servicii de webhosting RomaniaMomentul inevitabil pe care multa lume l-a anticipat a venit: Google Reader a fost decuplat ieri de la serverele Google.

Masura a fost initial anuntata de catre Google in luna martie, oferind timp utilizatorilor pentru a gasi servicii alternative.

“Exista doua motive simple pentru care renuntam la Google Reader: gradul sau de utilizare a scazut si dorim sa ne canalizam energia pe mai putine produse. Noi credem ca astfel vom reusi sa oferim o experienta de utilizare mai buna a produselor existente” a declarat Google la momentul respectiv.

Sfarsitul pentru Google Reader a venit la 8 ani de la debutul sau, in octombrie 2005. RSS reader-ul fost destul de popular la inceput, dar in ultimii ani gradul sau de utilizare a scazut treptat.

Intre timp, utilizatorii au fost incurajati sa foloseasca Google Takeout pentru a-si salva datele din Google Reader.

Pentru clientii nostri de hosting mai recomandam si: Flipboard (pentru Android si iOS, in curand si pentru Windows), Pulse (pentru Android, iOS si Windows Phone), Feedly (pentru Android si iOS), Zite (pentru Android, iOS si Windows Phone) sau Digg Reader (de incercat doar daca aveti iPhone sau pe web).