Greseli tipice in bloguri

blogAcest articol se refera la principalele greseli pe care le face un blogger ce foloseste platforma WordPress. Aceste greseli pot fi intalnite in orice blog, indiferent de paltforma pe care ruleaza insa vom discuta azi despre WordPress pentru ca este cea mai intalnita platforma, este folosita de milioane de utilizatori si este foarte usor de instalat pe serverele sau in conturile de web hosting.,

Pentru a dezvolta un blog de buna calitate, este bine sa evitati urmatoarele 5 greseli, cele mai comune facute de bloggeri:

Comentariile de tip SPAM

Sa postezi un comentariu pentru un articol de pe un blog WordPress este extrem de usor insa acest lucru are o parte buna cati si una rea. Partea buna este ca se pot posta comentarii utile de catre persoane reale si bine intentionate. Partea rea este ca este foarte usor pentru spammeri sau petru un bot sa posteze comentarii de tip SPAM. Si asta pentru ca, default, un blog WordPress nu solicita inregistrarea pentru cel ce posteaza cometarii. Pe un blog serios nu arata bine comentarii cu linkuri catre siteuri deocheate, nu-i asa? Solutia pentru aceasta problema este sa instalati un plugin care detecteaza SPAM-ul, Akismet este un bun exemplu. De asemenea, puteti opta pentru moderarea comentariilor, nu le lasati sa fie aprobate automat fara sa le vedeti, activati optiunea prin care comentariile sunt aprobate de un administrator inainte de a aparea pe blog.

Reclame Excesive

Alta greseala des intalnita este adaugarea de reclama in mod excesiv, in ideea de a monetiza blogul. Dar prea multe reclame schimba aspectul siteului, nu arata bine si mai sunt si enervante. O regula bine de urmat este sa puneti intre 1 si maxim 3 reclame pe site, pentru a creste venitul din reclame puteti sa schimbati pozitia acestora astfel incat sa fie mai proeminente si sa se dea clickuri mai multe pe ele.

Articole plictisitoare

Nu postati de dragul de a scrie. Vizitatorii vin pe siteul vostru pentru ca sunt in cautare de informatii interesante, noutati. Adaugati ceva personal articolelor, nu faceti doar copy/paste. Asta nu atrage vizitatorii si nici nu va ajuta in motoarele de cautare care va vor penaliza pentru continut duplicat.

Postari ocazionale

Daca vreti sa fiti blogger trebuie sa postati destul de des, nu din an in pasti… Utilizatorii nu sunt foarte atrasi de blogurile care nu isi actualizeaza continutul, mai ales daca acei utilizatori s-au abonat la un flux RSS. Este important sa gasiti o anumita frecventa in a posta articole noi, indiferent daca va hotarati sa postati zilnic, saptamanal sau lunar. Important este sa aveti trasata o rutina pe care sa o urmati.

Teme urate

O alta greseala comuna este folosirea de teme urate, inadecvate, care nu se potrivesc cu profilul blogului. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca sunt mii sau zeci de mii de teme disponibile gratuit pe internet, majoritatea din ele sunt vechi si nici macar nu mai functioneaza corect. De aceea trebuie sa nu va grabiti atunci cand cautati o tema pentru blogul Dumneavoastra si sa va documentati cat puteti de multe referitor la tema dorita.

Toate pachetele de hosting web de la megahost.ro au WordPress preinstalat, cu cateva click-uri de mouse il instalati in secunde. In curand vom oferi pachete speciale de web hosting WordPress care vor include teme gratuite.