Legatura dintre numele de domenii web si SERP

nume de domeniuCe inseamna SERP? Inseamna Search Engine Result Page si practic este rezultatul afisat de un motor de cautare in functie de cuvantul cheie cautat.

In practicile SEO (Search Engine Optimization adica optimizare pentru motoarele de cautare)  trebuie tinut seama si de numele domeniului pentru care se lucreaza, este poate unul din cele mai importante aspecte. Numele de domenii sunt de obicei alese pe baza mai multor ratiuni cum ar fi probabilitatea numelui de domeniu de a atrage imediat trafic si afisare in motoarele de cautare cu eforturi minime.

Extensia numelui de domeniu

Extensia (TLD) unui domeniu este reprezentata de literele care apar dupa ultimul punct din nume, de exemplu: .com sau .ro. Exista statistici care confirma faptul ca motoarele de cautare favorizeaza anumite extensii si defavorizeaza altele. Extensiile .com, .org, .net si .info sunt printre cele mai favorizate. Trebuie sa tineti cont de faptul ca in afara de continutul siteului Dumneavoastra, atat numele de domeniu cat si extensia acestuia pot influenta pozitia in SERP pentru anumite cuvinte cheie.

Cuvinte cheie in numele de domeniu

Cele mai multe domenii sunt inregistrate astfel incat sa contina cuvinte cheie care sunt cautate de internauti pe segmentul dorit. Pentru rezultate bune in SERP trebuie sa va asigurati ca domeniul pe care il cumparati si folositi contine un cuvant cheie pentru segmentul de piata in care vreti sa il folositi. Chiar daca nu veti dezvolta un website pentru acel domeniu, simplul fapt ca numele de domeniu contine un cuvant cheie important, ii va adauga valoare pentru o eventual vanzare a domeniului in viitor.

Subdomeniile

Adugarea de subdomenii care sa contina un cuvant cheie este alta metoda de a monetiza numele de domeniu pentru rezultate bune in SEO si SERP. Un subdomeniu arata asa: subdomeniu.domeniu.ro si este folosit in general pentru a crea sectiuni de siteuri specifice unei anumite nise sau unui anumit subiect. Subdomeniile sunt de asemenea o buna metoda de a organiza sau aseza continutul unui website intr-o anumita ierarhie.