Linux Shared Hosting versus Windows Shared Hosting

linux vs windowsDe obicei Shared hosting este varianta aleasa de webmasteri pentru siteurile de tip starter, care au nevoie doar de o solutie simpla, ieftina si rapida pentru a-si gazdui siteul. In orice caz, multa lume nici nu isi da seama ca foloseste un serviciu de web hosting de tip shared, deoarece shared hosting este cunoscut sub multe alte denumiri, in Romania am vazut ca multe firme de hosting ii spun Gazduire Partajata. De asemenea, gazduirea de tip Ecommerce si chiar pachetele de hosting de tip reseller sunt de tip shared hosting.

Dar performantele unui tip de gazduire web tin destul de mult si de sistemul de operare folosit, daca nu sunteti siguri ce tip de hosting este mai bun pentru Dumneavoastra, puteti lua in considerare informatiile de mai jos cand va hotarati:

Compatibilitate si Costuri

De obicei, in ceea ce priveste costurile Linux este cea mai ieftina solutie, in principal pentru ce Linux este un sistem de operare open source, ieftin si usor de administrat. In acelasi timp Linux este compatibil cu mai multe aplicatii decat Windows pentru ca Windows nu este un sistem open source. De exemplu: Gazduirea web pe servere ce folosesc Windows implica costuri suplimentare cand vine vorba de remedierea bug-urilor care este facuta doar de specialisti de la Microsoft. Remedierea unui bug in Linux poate fi facuta de oricine pentru ca este un sistem open source.

Resurse si Fiabilitate

Referitor la tipul de server si configuratia hardware a acestuia, nu este o diferenta majora intre Linux si Windows, ambele pot rula pe acelasi tip de servere. Daca apar probleme de incompatibilitate insa, acestea sunt rezolvate mai rapid in Linux decat in Windows. In ceea ce priveste consumul de resurse, Windows consuma mai multa memorie RAM decat Linux.

Popularitate

In ceea ce priveste popularitatea se pare ca Linux invinge din nou cu toate ca exista nise in care Windows este preferat de anumiti webmasteri pentru a putea rula aplicatii dezvoltate de Microsoft. Exista chiar utilizatori care folosesc servere dedicate ce ruleaza Linux pe care instaleaza sisteme de virtualizare pe care folosesc Windows, practic Windows ruleaza sub Linux. Insa acest tip de hosting nu poate fi folosit in sistem shared hosting.

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unei solutii de hosting convenabile, stabile si ifetine, mergeti pe varianta Linux pentru ca este o alegere buna.
Pe Megahost, găsiți oferte pentru găzduire web la cele mai bune prețuri.