Gruparea Anonymous sparge serverele Stratfor

Sarbatorile de iarna nu au fost tocmai prielnice companiei de informatii Stratfor din Statele Unite. Serverele companiei au fost recent compromise de hackeri, acestia intrand in posesia unor informatii sensibile cum ar fi carti de credit care au si fost afisate pe site-ul Pastebin.

Chiar si in momentul de fata, la accesarea site-ului companiei Strafor este afisat un mesaj “Site-ul este in prezent in curs de intretinere“.

Atacul a avut loc in ajunul Craciunului si se pare ca a fost revendicat de deja binecunoscutul grupul de hackeri numit Anonymous.

Conform informatiilor afisate pe pagina oficiala de facebook a companiei Stratfor “atacul a avut loc pe data de 24 decembrie si in urma acestuia au fost dezvaluite informatiile unor carti de credit si date personale a unora dintre membrii companiei”.

Compania recomanda clientilor sai sa contacteze institutiile financiare in eventualitatea in care se semnaleaza “accesari neautorizate ale cartilor de credit” pentru a se putea proteja.

Gruparea de hackeri Anonymous este deja foarte bine cunoscuta pentru numeroasele atacuri impotriva institutiilor guvernamentale din Statele Unite dar si din alte tari si a operat pentru o perioada de timp in conformitate cu o miscare de hacking cunoscuta sub numele de “antisec”, actiunile gruparii avand la baza motive politice.