Anonymous a spart un site web al Guvernului turc

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Anonymous a spart recent un site al guvernului turc intr-un protest impotriva “filtrelor pentru Internet” introduse recent in Tucia, hackerii considerand acest lucru ca fiind o cenzura.

Guvernul turc a blocat mii de site-uri web si bloguri in timp ce procedurile legale abuzive impotriva jurnalistilor online si presei persista. Guvernul doreste sa impuna un nou sistem de filtrare incepand cu data de 22 august 2011, sistem ce va face posibila tinerea unei evidente a activitatii pe internet a tuturor utilizatorilor. Cu toate ca nu se stie exact cum se va aplica acest sistem, se pare ca guvernul turc doreste sa duca cenzura la un nivel superior.

Grupul de hackeri Anonymous a spart site-ul Ministerului Telecomunicatiilor care a fost o buna perioada de timp inaccesibil.

Este interesant de stiut ca Turcia are o lunga istorie in ceea ce priveste cenzura pe internet, cu provideri locali de internet care au blocat site-uri de genul YouTube si multe altele.

Intr-o miscare similara, in februarie 2011, acelasi grup de hackeri a spart serverul pe care se afla siteul Ministerului de Informatii si cel al Partidului National Democrat al presedintelui Hosni Mubarak intr-un protest impotriva cenzurii pe internet din Egipt.