Hosting Tutorial: Cum sa iti incepi cariera de blogger

Daca intentionati sa porniti propriul blog pe internet, in primul rand trebuie sa gasiti un furnizor de servicii de hosting web pentru achizitionarea unui cont de hosting. Este necesar apoi (daca nu aveti deja) sa achizitionati un nume de domeniu. Domeniul nu trebuie neaparat achizitionat de la aceeasi companie unde urmeaza sa aveti contul de hosting insa unele companii au oferte speciale. De exemplu la megahost.ro la achizitionarea unui pachet de hosting primiti gratuit inregistrarea unui domeniu .com.

Pentru inceput va puteti orienta catre o platforma gratuita de blogging cum ar fi wordpress.com sau blogspot.com, insa daca aveti ganduri serioase in ceea ce priveste bloggingul, atunci recomandat este sa aveti propriul dvs. blog, de preferabil folosind wordpress, avand propriul dvs. cont de hosting si propriul domeniu. In acest fel, aveti acces deplin la acel blog, il puteti administra dupa cum doriti si nu aveti limitarile care apar in general pe platformele de blogging gratuite.

Exista multi furnizori de servicii de hosting web care ofera si pachete speciale pentru bloguri, insa indiferent de furnizorul ales, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

– incercati sa gasiti pachetul de hosting care se potriveste cel mai bine necesitatilor blogului dvs;
– fiabilitate este esentiala; uptime-ul si latimea de banda pe care le ofera gazda dvs. poate face diferenta pentru vizitatorii dvs. (orientativ puteti accesa alte bloguri pentru a vedea in cat timp se incarca);
– intrebati ce fel de limitari impune gazda pentru contul de hosting ales;
– asigurati-va ca gazda dvs. ofera un suport tehnic prompt si de calitate;

Bloggingul nu este doar o activitate recreativa. Un blogger incepator, cu talent la scris poate avansa rapid in blogosfera si poate deveni un blogger de succes si mai ales isi poate chiar castiga existenta din blogging. Abilitatea de-a scrie, continutul unic si diversificat al blogului dvs va pot aduce succesul. Statistic, 90% din cei care incep un blog sunt dezamagiti de numarul mic de vizitatori care acceseaza blogul lor.

Cateva sfaturi utile pentru cei care doresc sa inceapa un blog:

– aveti nevoie de o tema sau template ca sa va puteti concentra mai mult pe continut decat pe design;
– nu utilizati teme cu multe detalii grafice, vizitatorii doresc sa citeasca continutul blogului nu sa priveasca fotografiile;
– adaugati o pagina “Despre” blogului dvs. astfel incat cititorii sa va cunoasca;
– incercati sa aveti un continut unic si cat mai interesant;
– oferiti o posibilitate de abonare prin email sau feed-uri RSS la blogul dvs. pentru ca cititorii sa poata fi la curent cu ultimele noutati si articole aparute pe blog;
– incercati sa integrati retelele de socializare de tipul Twitter, Facebook in blogul dvs;
– oferiti posibilitatea cititorilor dvs. de a adauga comentarii la articolele de pe blog;
– fiti consecvent si incercati sa scrieti macar un articol pe zi
– optimizati text-ul articolelor dvs. bazandu-va pe titlul articolului su cuvintele cheie alese;

Cele mai populare platforme de blogging sunt WordPress, Live Journal, Drupal, etc insa cea mai folosita la nivel mondial, dintre aceste platforme, la ora actuala, este WordPress.

Ca recomandare, alegeti un pachet de hosting gazduit pe un server pe care ruleaza linux (blogul dvs. va rula mai rapid). Pentru o mai usoara utilizare a contului de hosting puteti alege o gazda care ofera cPanel ca panou de administrare pentru contul dvs. de hosting.