Hosting pe server dedicat: cu administrare sau fara?

Daca este sa clasificam hostingul pe servere dedicate in functie de administrare, acesta se imparte in 2 categorii: cu administrare sau managed si fara administrare sau unmanaged. Vom prezenta pe scurt mai jos ambele categorii.

1. Server Dedicat cu administrare (managed)

Daca firma dvs sau businessul pe care il rulati nu are un departament IT sau persoane care sa se poata ocupa de administrarea unui server atunci trebuie sa optati pentru un server dedicat managed. In acest caz, firma de hosting se va ocupa de mentenanta si administrarea serverului, ei vor fi raspunzatori pentru modificari de software, backup, updateuri, upgradeuri, administrarea firewallului, chestiuni legate de securitate, etc. Problemele aparute cu serverul vor fi rezolvate tot de firma de hosting si in general vi se asigura support tehnic non-stop pentru acel server.

Optand pentru un server dedicat managed veti putea sa va vedeti nestingherit de afacerea dvs fara a va bate capul cu problemele legate de administrarea unui server.

2. Server Dedicat fara administrare (unmanaged)

Asa cum se intelege si din denumire, serverul dedicat unmanaged nu este administrat de comapnia de hosting de la care l-ati inchiriat. Va trebui ca dvs sa va ocupati de tot ce inseama administrare software. Firma de hosting va avea in sarcina doar eventualele defectiuni hardware si desigur furnizarea de energie electrica si conexiune in internet. Restul este in seama Dvs: intretinere software, remediere probleme softwre, upgradeuri, securizare, etc.

Serverul dedicat unmanaged este mult mai ieftin decat unul cu administrare insa va va tine mult mai ocupat decat unul managed.