Hosting Tutorial: Cum sa ramai la o anumita versiune de cPanel

Versiunea 11.30 a panoului de control pentru web hosting, cPanel, si cele ulterioare suporta long-term releases, ceea ce inseamna ca nu mai sunteti fortat sa faceti upgrade la ultima versiune de cPanel ori de cate ori faceti un update. De exemplu, in trecut, daca rulati versiunea cPanel 11.30 si cea mai recenta versiune era cPanel 11.32, un upgrade ar trece in mod automat serverul dvs. pe versiunea 11.32, indiferent daca va doreati sau nu acest lucru. Acum, puteti face updateuri la versiunea curenta pe care o folositi, fara a mai fi obligat sa treceti la cea mai noua versiune.

Exista 2 moduri in care puteti realiza acest lucru:

1) Logati-va in WHM, duceti-va la Update Preferences si selectati optiunea “LTS”, alegand versiunea de cPanel din meniul drop-down care apare. Cu aceasta optiunea puteti sa faceti downgrade doar pana la versiunea 11.30, deoarece versiunile anterioare acesteia nu suporta aceasta caracteristica.

2) Pentru a face acest lucru de la linia de comanda, va puteti conecta cu SSH la serverul dedicat ca utilizator root, deschideti fisierul /etc/cpupdate.conf si adaugati CPANEL=line. De exemplu, pentru a ramane la versiunea cPanel 11.30, trebuie sa adaugati urmatoarea linie la sfarsitul fisierului (sau in cazul in care aceasta linie exista deja, trebuie sa actualizati valoarea existenta):

CPANEL=11.30

Puteti face downgrade la cPanel prin specificarea versiunii dorite si executarea unui upcp (/scripts/upcp, sau WHM => Upgrade to Latest Version), dar retineti ca utilizarea unor caracteristici specifice anumitor versiuni cPanel pot face ca downgrade-ul sa nu mai poata fi realizat sau pot elimina aceste caracteristici dupa efectuarea unui downgrade. Prin urmare, este recomandat sa se stie ce diferente sunt intre fiecare versiune cPanel, cu scopul de a preveni incidentele nedorite.