IBM lanseaza pe piata gama de servere Linux accesibile

IBM a anuntat miercuri noile sale servere dedicate Linux “la preturi accesibile”, compania adresand astfel noua sa categorie de servere preconfigurate pentru virtualizare si volum mare de date clientilor intreprinderilor mari si mijlocii.

Sistemele PowerLinux au deja integrat hardware-ul, software-ul, networking si capacitate de stocare, si sunt configurate pentru a raspunde la cerintele specifice. Serverele, care combina procesoarele IBM Power7 cu sistemul de operare Linux, au preturi cuprinse intre 20.000 de dolari si 100.000 de dolari, in functie de optiunile de configurare ale clientului.

Unul dintre noile sisteme este si serverul pe 2 socket-uri IBM FlexSystem p24L, care face parte din serverele integrate recent introduse, PureSystem, care pot fi puse mai rapid in functiune decat serverele facute la comanda. Noile servere dedicate sunt pentru intreprinderile mijlocii si mari si sunt competitive din punct de vedere al pretului si performantei, comparativ cu standardul din industrie, serverele x86, au spus oficialii IBM.

IBM ofera deja servere dedicate Power Express de clasa mijlocie care ruleaza pe cipuri Power si software Linux, dar partile de hardware si software sunt mult mai bine integrate pe serverele PowerLinux, a spus IBM.

In timp ce virtualizarea si volumurile mari de date sunt cheia pentru majoritatea mediilor server, IBM va raspunde cerintelor intreprinderilor, cum ar fi cloud pe PowerLinux, prin ofertele viitoare, a declarat Marci Zampi, director PowerLinux.