ICANN da unda verde: domenii .orice in scurt timp?

O parte din domeniile de top cum ar fi .com, .net, .org precum si altele specifice pentru fiecare tara in parte, alcatuiesc web-ul din prezent, insa acest lucru este pe cale sa se schimbe.

Consiliul ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), autoritatea internationala care se ocupa de numele pentru top level domains, a aprobat extinderea TLD-urilor generice care permit companiilor si organizatiilor sa creeze domenii de nivel superior pentru brandul lor cum ar fi (.coke) sau nume mai generice de genul .car, .green, etc.

Aceasta optiune nu va fi insa ieftina. Taxa de cerere este de 185.000 de dolari, iar taxa anuala de 25.000 de dolari. Totusi, ne putem imagina un numar de companii si corporatii internationale dispuse sa cheltuiasca milioane pentru aceasta optiune intr-un viitor foarte apropiat. Daca sunteti in industria telefoanelor mobile, un nume de domeniu cu extensia .phone ar putea insemna o idee de afaceri.

Aplicatiile de cerere pentru noile extensii vor fi acceptate in perioada 12 ianuarie 2012 – 4 aprilie 2012, iar noile domenii ar trebui sa apara in termen de aproximativ un an.