Roundcube si SquirrelMail – clienti de webmail in hosting

Un mod de comunicare eficient este la fel de important pentru administratorii de website-uri sau servere cat si pentru clientii acestora, mai ales in cazul in care aveti nevoie de suport tehnic de exemplu din partea furnizorului de servicii de hosting ales.

Furnizorii de servicii de hosting s-au adaptat nevoilor clientilor si ofera acestora posibilitatea citirii emailurilor folosind aplicatii de webmail. Este un mod sigur de-ati verifica emailul, cerintele fiind minime: un calculator, un browser web instalat pe acel calculator si evident o conexiune la internet, mai ales ca webmailul poate fi accesat de oriunde din lume.

Dintre cele mai populare aplicatii webmail amintim Roundcube si SquirrelMail:

– RoundCube – un proiect open source, construit in PHP, cu suport pentru baze de date ca MYSQL, Postgres SQL si SQLite. Este oferit ca interfata de webmail standard de catre majoritatea companiilor de hosting web. Este tradus in peste 67 de limbi si poate rula pe servere web de tipul apache sau lighthttpd. Este de asemenea capabil sa lucreze cu conexiuni catre server de tipul IMAPv4.

Una dintre cele mai interesante functii oferite de RoundCube este aceea “drag & drop”, posibilitatea de-a selecta mesajele cu mouse-ul si a le muta intr-un folder (similar cu drag & drop de pe sistemul de operare Windows). Are de asemenea suport pentru pluginuri insa numarul acestora este simtitor mai mic decat cel al plugin-urilor disponibile pentru SquirrelMail.

SquirrelMail – este tot un proiect open source si se poate instala pe marea majoritate a sitemelor de operare. Este construit in HTML4 astfel fiind compatibil cu toate browserele web. Beneficiaza de peste 200 de functii, suport pentru teme si plugin-uri astfel incat utilizatorul isi poate customiza aplicatia webmail conform nevoilor si necesitatilor sale.