ICANN interzice domeniile fara punct

dotless-domainsIn conformitate cu o decizie luata joi, ICANN a decis sa interzica utilizarea domeniilor fara punct.

Decizia vine dupa ce ICANN a evaluat stabilitatea si implicatiile de securitate ale domeniilor fara punct. Separat, intr-o declaratie din luna iulie, Consiliul de Arhitectura a Internetului a tras un semnal de alarma privind domeniile fara punct, spunand ca acestea “au potentialul de a induce in eroare utilizatorii si de a afecta stabilitatea DNS la nivel global. Astfel, domeniile fara punct ar veni cu o multime de potentiale vulnerabilitati de securitate. “

Acest lucru inseamna ca Google nu va fi capabil sa se foloseasca de domeniul fara punct http://search pentru care si-a exprimat interesul de a-l obtine, intr-o scrisoare trimisa Consiliului ICANN in luna aprilie.

Desi mai este putin timp pana ce noile TLD-uri vor fi lansate, au existat mai multe obiectii cu privire la acestea. Recent, la reuniunea ICANN din Africa de Sud, Comitetul consultativ guvernamental a obiectat oficial fata de domeniul .amazon, dupa ce mai multe tari din America Latina au obiectat de asemenea din cauza ca .amazon va avea un sens comercial, si nu unul geografic.